Startsidan Om Young 66 Musik Bildgalleri Pressbilder Bokningar


Leif och Gunilla bildar Young 66. Vi är två stycken 50-talister som älskar vår ungdomsmusik.

Med Young 66 vill vi ge alla som var tonåringar på 60-talet en riktig nostalgikick. Man började lite försiktigt att etablera sig 2008. Från början var det bestämt att artistnamnet skulle vara ”Leif & Nilla” men vi ändrade oss bytte senare namn till Young66.

Vi spelar är allt från offentliga danser på folkets hus, dansrestauranger, krogar, logar och folkparker till privata fester och andra evenemang. Man kan erbjuda allt från en hel danskväll till underhållningsmusik på någon timme eller så. Yuoung66 kan anpassa sig efter arrangörens önskemål.

Låtvalet är allt ifrån The Platters till Rolling Stones. Varje låt som framförs skapar stora minnesbilder för de flesta i publiken.

Tittar man lite mer noga på repertoaren hittar man utländska klassiker som till exempel Save the last dance, Diana, She´s not you, , Hound dog. Be my baby, Blue suede shoes, Living doll, Apache, One night, Only you, Speedy Gonzales, Do you wanna dance, I need your love tonight.

Bland de svenska låtarna finner vi bland annat Dagny, Sån´t är livet, Trettiofyran och Där björkarna susa.
Leif har spelat och varit kapellmästare i Karlstad Örjans, ett av landets populäraste band på 70 och 80-talen. Har var med och startade bandet 191 och hade första spelningen på en fest för HSB. Med Karlstad-Örjans fick Leif stora framgångar på bland annat svensktoppen och man gav ut femton skivor med singlar inräknat. Han turnerade med bandet i hela norden innan bandet sedan lades ner 1990. Efter det blev det lite andra band. Bland annat det lokala bandet Splitz där han spelade tillsammans med andra medlemmar som varit med i Karlstad Örjans. Bandets frontfigur var Gunilla Widerström.


Gunilla har sjungit sedan hon var en liten tös. Hennes största merit var när hon på 70-talet vann en av folkparkernas countrysångartävlingar i hård konkurans med bland andra Tone Norum. Hon har sedan dess sjungit med många konstellationer bland andra Berth Thores från Hällefors som hon turnerade med i många år. Man han även spela in en kassett som Gunilla medverkar på. Henne första band som hon sjöng i var Sven-Bertils orkester tillsammans med bland andra Bertil Frykman och Jan Mossfeldt i Kristinehamn. 1993 var det dags för dansbandsforum i Björneborg. Ett av banden som medverkade där var Splitz med Gunilla som sångerska. Det var där som det musikaliska mötet med Leif uppstod.Orkesterkort  Orkesterkort  Orkesterkort  Orkesterkort  Orkesterkort  Orkesterkort  Orkesterkort  Orkesterkort 
Orkesterkort  Orkesterkort  Orkesterkort  Orkesterkort  Orkesterkort  Orkesterkort  Orkesterkort 

© Young 66 2010-2017 | Produktion: Markus Redman | Kontakt |